Gastenboerderij Smilde, Drenthe
Rust en ruimte in Drenthe
Stookhuisje in Drenthe bij B&B Smilde

Omgeving

Onze boerderij is gebouwd omstreeks 1900 en ligt aan "de Kromme Wijk" en de "Drentse Hoofdvaart" te Smilde. De kromme wijk is letterlijk en figuurlijk een krom wijkje dat rustig meandert tussen Hijkersmilde en de Friese grens en uitmondt in de Drentse hoofdvaart. De Drentse hoofdvaart verbindt Assen met Meppel en staat bekend om de recreatievaart. Het dorp Smilde ligt in het hart van Drenthe en is een traditioneel lintdorp uit de tijd van de turfafgraving/vervening. Smilde is al van ver te herkennen aan de hoge TV toren, bekend om de turfroute, heeft een leuk winkelcentrum en een aantal gezellige restaurants. Het is een locatie van waaruit je vele mogelijkheden hebt. De mooie dorpjes met vele activiteiten (Dwingeloo, Diever, Appelscha), grotere steden (Assen en Groningen) en verschillende natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen, zwemmen, paardrijden of fietsen.

Wandelen en fietsen: in de nabije omgeving liggen verschillende natuurgebieden zoals het Drents Friese Wold, het Hijkerveld, het Fochtelooerveen en het Dwingelerveld waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.
Op onze website vindt u links maar ook in de B&B liggen routes voor u klaar.

Paardrijden: Drenthe is de provincie met ruim 850 kilometer bewegwijzerde ruiterroutes. Dan zijn de vele zandwegen en algemeen toegankelijk bossen nog niet eens meergerekend! In de hele provincie staan speciale 'paardenstoelen'. Door middel van deze wegwijzers in de vorm van een hoefijzer kunnen ruiters en menners zich onderweg orienteren aan de hand van kaartmateriaal.
Zie verderop onze website, maar ook in de B&B liggen routes voor u klaar bijv. de VVV-ringband "Men- en ruiterroutes in Drenthe". Aan de hand van de kaarten uit deze ringband en de"paardenstoelen" in het veld (oriëntatiepunten) kunt u zelf uw route uitstippelen.)

Zwemmen: in Hoogersmilde is een leuk openluchtbad en wilt u echt puur natuur dan kunt u terecht bij de recreatieplas "het blauwe meer" (ook voor de kleintjes een groot succes). Overdekt zwemmen is mogelijk in Smilde en bijvoorbeeld in het subtropisch zwembad te Assen (15 autominuten).

Dorpjes: vanuit Smilde is een bezichtiging van de dorpen Dwingeloo, Diever of Appelscha zeker de moeite waard. Met name in de zomerperiode worden er veel activiteiten georganiseerd.

Steden: de steden Assen (15 autominuten) en Groningen (30 autominuten) bieden gelegenheid tot winkelen, museabezoek, stadswandelingen etc.

Kinderactiviteiten: in en om bij de boerderij is ruimte genoeg om spelletjes te doen en in de buurt zijn er veel activiteiten te ondernemen, zoals bijv. een bezoek aan Speelstad Oranje (overdekt), Attractiepark Duinen Zathe te Appelscha, zwemmen of kabouterland te Exloo. Op onze website vindt u links met nog meer informatie.

naar boven